Fındık, ülkemizde tarımı yapılan en önemli besin kaynaklarından biridir. Ülkemiz içerisinde genel olarak Karadeniz Bölgesi'nde yetişen fındık, oldukça lezzetli kuruyemiş çeşitlerinden biridir. Her yaştan insan tarafından tüketilen fındık, oldukça farklı bir forma sahiptir ve çikolata, yemek gibi çeşitli alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Kahvaltılarda da sıklıkla tüketilen fındık, fındık ezmesi olarak da tüketilebilmektedir.

Fındıklar, kabukları kırılarak tüketilebileceği gibi fındık ezmesi formunda da tüketilebilir. Fındık ezmesi, tüketim açısından tüketicilere oldukça büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Fazlasıyla besleyici ve doyurucu olan fındık ezmesi, özellikle kış aylarında kahvaltı sofralarında sıklıkla tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Ayrıca fındık ezmesi, sahip olduğu besin değeri sayesinde vücut ısısını da arttırmaktadır.